7 trendiga växter som renar luften

Våra hem är fulla av giftiga kemikalier och gaser. Som tur är finns växter som fungerar som luftrenare! Forskning visar att luftrenande växter tar bort flera giftiga ämnen och får oss att sova bättre. Här är Urban Plants lista på 8 trendiga växter som renar luften hemma!

Spjutbräken

Spjutbräken är en mycket bra luftrenare! Den tar bort xylen och formaldehyd från luften. Den tycker om att stå ljust, men inte i direkt solljus. Den gillar även fuktiga miljöer, att använda en blomspruta på bladen då och då tycker den om!

Fiolfikus

Fiolfikusen har stora vackra blad som renar luften. Den är perfekt att ha i ett sovrum eller som dekoration i ett vardagsrum istället för en onödig möbel. Fiolfikusen är även lättskött och om du tar hand om den på rätt sätt, växer den så att det knakar.

Gullranka

Gullrankan tar upp bensen och formaldehyd från luften i ditt hem. Den är också mycket lättskött och kräver inte särskilt mycket kärlek, men ger mycket tillbaka! Låt inte jorden bli för torr och ge den skapligt med ljus så kommer denna trendiga växt att trivas som palmen vid stranden!

Paradisträd

Paradisträdet är en perfekt växt att ha i sovrummet, då den tar upp koldioxid under natten. Detta kommer att göra att du sover bättre och att du känner dig mer utvilad. Den är också mycket lättskött. Placera paradisträdet i ett soligt fönster och låt den torka upp mellan rikliga vattningar så kommer den att bli din vän!

Svärmorstunga

Svärmorstungan är så pass bra på att rena luften att NASA tipsar om att ha den i hemmet. Den tar framförallt upp de giftiga ämnena formaldehyd, bensen och trikloretylen. Likt paradisträdet tar den även upp koldioxid. Du bör därför ha den i sovrummet då den får dig att sova bättre!

Kängurubräken

Kängurubräken är en vacker växt som renar din luft bra hemma. Den passar även perfekt om du har en mörk plats som behöver förgyllas av en växt. Den kräver inte mycket solljus och gillar att hållas lagom fuktig. Ett tips är att speja de vackra bladen med en vattenspruta varje gång du vattnar den!

Benjaminfikus

Benjaminfikusen tar upp de giftiga ämnena bensen, formaldehyd och xylen. Dessa gifter finns i nästan varje hem. Den är en trendig växt som är lätt att ta hand om. Låt den torka upp mellan vattningarna och ge den lagom med solljus!