7 vanliga krukväxter

Det finns oändligt många krukväxter, men vissa är mer vanliga än andra. Ofta är de populära krukväxterna lättskötta, snygga och roliga att ta hand om! Här är Urban Plants lista på vanliga krukväxter!

Monstera

Monstera är en favorit i de flesta hem! Den är vacker och lättskött. Under de senaste åren har den blivit rejält populär och i de flesta inredningsmagasinen kan du se att man ofta väljer att dekorera med den trendiga monsteran. Det som gör monsteran till en perfekt krukväxt att ha hemma är att den klarar att stå i de flesta lägen, från soligt till skugga. Men undvik direkt solljus, det kan göra att bladen blir brända. Monsteran gillar att torka upp mellan rikliga vattningar.

Liten kaktus

Kaktusen har återigen blivit en trendig växt. Den är även mycket lättskött! Små kaktusar är populära då de ofta är snälla för plånboken. De kommer i flera olika sorter och former, och är perfekta att inreda med. Ställ gärna din kaktus i ett ljust fönster och vattna den mycket sparsamt.

Garderobsblomma

Garderobsblomman är en populär växt i de svenska hemmen. Framförallt för att den är lättskött. Den kan stå i de flesta lägen, förutom i direkt solljus. Den behöver knappt något vatten. Den trivs med att jorden får torka upp rejält mellan vattningarna.

Svärmorstunga

Anledningen till att svärmorstungan är en populär växt är många! Framförallt är den ursnygg och trendig. Den är även lättskött och en mycket bra luftrenare. Den är så pass bra på att rena luften att den får dig att sova bättre på kvällarna! Ställ den gärna ljust, fast inte direkt solljus och låt den torka upp mellan vattningarna!

Spjutbräken

Spjutbräken, eller ormbunke som den ofta kallas, är en populär växt. De vackra bladen trivs i halvljusa miljöer och den gillar när jorden är fuktig. Om du har husdjur eller barn hemma är spjutbräken en perfekt växt. Den är nämligen inte giftig och den renar även luften i ditt hem!

Strandkastanj

Strandkastanjen är en växt som kommer i många olika slag. Flerstammad, flätad stam eller vanlig. De gröna bladen är vackra och om du tar hand om den väl kommer den att växa så att det knakar. Den är lättskött och trivs ljust, men inte i direkt solljus. Låt den inte torka upp alldeles för mycket mellan vattningarna.

Elefantöra

Elefantörat är ett måste för den trendkänslige! Den har nog aldrig varit så populär som den är nu. Denna härliga krukväxt är lättskött, snygg och rolig att sköta om. En anledning till att den är så pass populär är för att den är lättskött. Ställ den i ett ljust fönster (men inte direkt solljus) och låt jorden torka upp mellan vattningarna.